Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@08:29:37 GMT

ضرب المثل کار بوزينه نيست نجّاري

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۹۶۱۷۲۲

ضرب المثل کار بوزينه نيست نجّاري

خبرگزاري آريا -

داستان ضرب المثل کار بوزينه نيست نجّاري
کاربرد ضرب المثل :
ضرب المثل کار بوزينه نيست نجّاري شناخت توانايي‌هاي فرد و بر عهده گرفتن مسئوليت‌ها متناسب با آن توانايي‌ها، مي‌باشد و در مواردي به کار مي‌رود که شخصي به کار و حرفه‌اي دست بزند که از عهده‌اش برنمي‌آيد.
داستان ضرب المثل:
مأخذ اين مثل به داستاني در کليله و دمنه بازمي‌گردد: بوزينه‌اي، درودگري را ديد که بر چوبي نشسته آن را مي‌بريد و دو ميخ درشت يکي بر شکاف چوب فرو کوفتي تا بريدن آسان گشتي و راه براي آمد و شد ارّه آسان شدي و چون شکاف از حدّ معيني گذشتي ديگري را بکوفتي و ميخ پيشين را برآوردي.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بوزينه تفرّج مي‌کرد، ناگاه نجّار در انتهاي کار براي حاجتي برخاست و برفت.
بوزينه به جاي نجار بر چوب نشست و از آن جانب که چوب بريده شده بود خصيتين او بر شکاف چوب اندر شد. بوزينه آن ميخ را که در پيش کار بود از شکاف چوب برکشيد. پس شکاف چوب دو شق چوب را به هم پيوست. خصيتين بوزينه در ميان چوب محکم بماند. مسکين بوزينه ناله آغاز کرد و همي گفت:
آن به که در جهان، همه کس کار خود کند * آن کس که کار خود نکند، نيک بد کند
لغات:
بوزينه: ميمون.
درودگر: نجار.
فرو کوفتي: کوبيد.
تفرّج: سياحت، گردش.
خُصيتين: دو بيضه.
اندر شد: داخل شد.
پيش: جلو.
مسکين: بيچاره.
علاقه‌بندي: خرِّاطي: چوب تراشي.
ديبا: نوعي پارچه ابريشمي رنگي.
موري: مورچه‌اي.
بهر: براي.
منبع: irc.ir


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۶۱۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، به تازگی فیلمی تحت عنوان صف طولانی مردم اصفهان برای رونمایی و جشن امضای کتاب سروش صحت در فضای مجازی منتشر شده است.

سروش صحت بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون و نویسنده ای که پس از اجرای برنامه کتاب باز، در حوزه کتاب طرفداران زیادی به دست آورده، اینبار دست به تولید کتاب زده و حالا برای عرضه کتاب تازه‌اش صفی عجیب در اصفهان شکل گرفته است.

اما کتاب جدید سروش صحت چیست؟

«تاکسی سواری» ، اولین کتاب سروش صحت، شامل ۱۲۴ داستانک یا میکروفیکشن است. میکروفیکشن به داستان کوتاه‌کوتاه معروف است. در این سبک، نویسنده بخش‌های غیرضروری زبان را حذف می کند. خالق اثر از متن حذف می‌شود و یا از متن فاصله می‌گیرد. به خاطر لحظات ناب و ضربه‌های ناگهانی‌ای که این سبک نگارش در دل‌ خود دارد گاهی تحت‌عنوان «داستان ناگهان» نیز ترجمه می‌شود.
در کتاب «تاکسی سواری» ما به همراه راوی در یک تاکسی نشسته‌ایم و هر روز مسیری کم‌وبیش ثابت را طی می‌کنیم. طی این مسیر اما هر بار مسافران جدید، رانندگان جدید و اتفاقات جدیدی منتظرمان هستند و راوی نکته‌پرداز و طناز کتاب ما را از وقایع آن روز آگاه می‌کند.
از دعوای زن و شوهری راننده تاکسی گرفته تا زلزله‌ای که آن روز آمده، از موضوع مرگ مارادونا تا مهاجرت اجباری جوانان، از خبر قتل یا خودکشی صفحه حوادث روزنامه، غم‌های کوچک و بزرگ و حتی عشق‌های نوجوانی و جوانی.
داستانک‌های این مجموعه نیز به واسطه‌ی همین خصوصیت گاهی همان حسی را به خواننده منتقل می‌کنند که موقع خواندن قطعه‌ای هایکو به او دست می دهد. پیدایش کتاب‌های میکروفیکشن متناسب با کشیده شدن جوامع به سمت مدرنیته و ماشینی‌شدن و محدودیت وقت افراد گسترش پیدا کرده‌است. شاید بتوان گفت ضرورت چنین داستان‌هایی با توجه به میزان کم مطالعه افراد جامعه، چندان دور از ذهن نیست.

این کتاب سال ۱۴۰۲ توسط انتشارات چشمه چاپ و راهی بازار نشر شده است.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228548 برچسب‌ها کتابخوانی اصفهان

دیگر خبرها

  • واکاوی ریشه‌های اعتراضات ضداسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • داستان‌های ادامه‌دار ستاره عراقی؛ علی عدنان از ایران رفت!
  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • داستان شفافیت (۲)؛ بیم و امید یازدهمین مجلس برای شفاف شدن
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • داستان شفافیت؛ قسمت اول
  • سیمینی که دانشور بود
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها